Mammaträff

Vilken dag.
Började med att Alwas morfar kom på besök en stund, sen började vi promenera ner mot BVC där alla från mammagruppen skulle träffas.
Är alltid lika roligt att ses. Funderar på om man skulle dra igång fler träffar. Att man ses hos någon av mammorna eller på stan en dag i veckan på fika. Skulle väl vara trevligt? Tycker att vi har en jättebra grupp där alla kommer överens,och skulle vara skoj att träffas mer än vad vi gör nu.

Efter träffen gick jag och Evelina till Cubus för att kika lite. De hade 30% på alla kläder. Hittade en jättesöt tröja och ett par byxor. Jag är lite trött på rosa just nu, för det är det enda som finns i Alwas byrå. Är mycket inne på jeansfärgat och rött nu. Som vanligt när jag ska handla så kommer jag aldrig hem med något till mig själv. Är så mycket roligare att handla till Alwa.


Dagens inköp.

PÅ kvällen tog vi en promenad. Har varit trött i skallen idag så det var välbehövligt. Sen målade jag nya hallen medan Alwa sov i vagnen.
Sen blev det mys för hela slanten.


Väldigt dålig kvalitè, men jag ska bättra mig.

Vad har hänt med Bloglovin i mobilen? De bloggar jag följer har försvunnit och de uppdateras inte när någon gjort ett nytt inlägg...


Morgondopp i baljan

Alwa började dagen med att ta ett dopp i baljan. Alltid lika uppskattat av lillan. Är så mysigt att se när hon njuter och med ett stort leende på läpparna.



Martina och Klingan har varit på besök här idag och fikat. Som vanligt glömde jag ta kort, måste bli bättre på det.
Har även hunnit med att dammsuga och torka golven i huset. Var välbehövligt kan man säga. Så nu har dammråttorna fått hitta ett annat hem. Men om jag känner dom rätt så är de snart tillbaka. Någon som vet hur man utrotar dammråttorna?

Nu är det lugnt här hemma. Alwa sover, diskmaskinen sköter sig själv och jag kollar på tv och bloggar.
Ska ner på Lindex ikväll, är visst 25% på ett helt köp. Tänkte se om jag hittar något till Alwa. Hon växer ur sina kläder alldeles för fort. Fast jag får väl erkänna att jag gärna köper kläder till henne. Lite för gärna :)

Borgrundan


Igår var det hurtigt värre. Jag och Alwa mötte upp Michaela och Alicia vid Skogsbacken sen gick vi Borgrundan runt. Var riktigt skönt väder och lagom runda att gå. För er som vet hur rundan går så är det hästar vart än man vänder sig. Blev inte mindre sugen på att börja rida igen. Är så härligt att sitta på hästryggen och ge sig ut på en tur i skogen... 

Under dagen målade jag klart bordet, nu är det bara stolarna kvar. Bilder kommer när mitt lilla projekt är klart. Blev faktiskt förvånansvärt snyggt. Varför köpa nytt när man kan måla om bordoch stolar själv?

På kvällen var det dags för ett Zumba pass. Det var då jag ångrade att jag gått 1 timma och 20 minuters promenaden på morgonen. Var sjukt seg i benen. Jag är visst inte så tränad som jag ville tro ;)

Medan jag var och tränade kom kusin Azton och farmor Carita på besök.






Babymassage


Idag var jag och Alwa för första gången på babymassage. Var lite nervös innan för hur det skulle gå, för Alwa vill inte alltid ligga själv eller slappna av. Men det gick kanon. Är faktiskt stolt över lillfisen. Hon låg och tittade på allt som hände runtomkring och när jag masserat henne ett tag så började hon slappna av och njuta. Och jag såg allt att hon låg och spanade in grannen bredvid (Lucas). Det ska börjas i tid :)






Är lite irriterad på mig själv för jag glömde ta med kameran. Så typiskt, så jag fick inga fina o söta bilder på Alwa eller de andra söta bebisarna. Men vi ska dit igen nästa måndag och då hoppas jag minnet är med mig den gången...

Var även skoj att träffa de andra mammorna som var på plats med deras bebisar.
Skönt att komma hemifrån lite och träffa folk ibland. 

 

Efter massagen gick vi ner till MaterialMännen för att kolla tapet. Så nu är det bestämt efter mycket velande och letande :) Kommer bli grymt snyggt om jag får säga det själv. Och så köpte jag färg, för jag ska starta projektet - måla om matsalsmöblerna. Får se hur det blir!


Sportbruden


Jag berättade ju att JAG har börjat mitt nya liv och ska vara hurtig. Nu har även Alwa hakat på trenden, och hon tycker vi ska ge oss ut på fler promenadpass än vad vi gör nu om dagarna. Hon har även börjat utöva Zumba här hemma och hade nyss uppvisning. Kan mamma så kan jag säger Alwa. Kan man bli mer stolt som föräldrar?

 Har ni noterat vattenflaskan i bakgrunden ;)


Fredagsmys


Tror ni att jag kunde hålla mig borta från att INTE handla något idag när vi var nere på stan?
Svar NEJ! :)
Fick med mig en ny klocka som visserligen "bara" kostade 99 kronor, och 3 byxor/tights till Alwa.
Svårt att motstå så söta kläder som dessutom var på rea!

Har haft fredagsmys med Emma och lilla Meja ikväll. Mycket trevligt.

Nu har Alwa somnat och jag ska oxå krypa till kojs så man får sova några timmar i natt, för imorgon blir det som sagt Jönköping. Och jag ska köra för sambon har druckit öl med grabbarna ikväll. Dessutom med kärra. Får se hur det går! :)




Inköpen idag....

Godnatt

Morgonmys framför tv.n


Godmorgon!
Är väl inte riktigt morgon, för vi har varit vakna ett par timmar, men jag och Alwa brukar alltid ligga kvar i sängen och mysa lite och prata på morgonen.

Man säger väl att små barn helst inte ska titta på tv, men nu är det så att Alwa älskar att kolla på tv. Inte för att hon förstår så mkt men då behöver jag inte hela tiden gå och bära på henne. Samtidigt så hinner jag fixa här hemma under tiden. Och att få äta frukost i lugn o ro är aldrig fel :) Det mest intressanta för henne är väl de olika ljusskenen och ljudet som kommer från tv.n.

Idag ska vi ner och göra stan osäker. Blir fika på Bakfickan med Martina, sen ska jag försöka hålla mig borta från affärerna för imorgon ska vi till Jönköping och shoppa. Så då är det bra att spara pengarna. De få man har.
Ikväll ska Stefan dricka öl med grabbarna, så Emma och Meja kommer förbi på lite fredagsmys.

Den stora frågan varje dag - Vad ska jag äta till middag? Jag tycker verkligen inte om att laga mat. Och tråkigare blir det när man ska laga till sig själv. Förslag någon på smidig mat?

Nu ropar lillan efter mig!







Jag blir inte klok på det här..


Jag har kollat igenom andras bloggar, och de har så fina upplägg och fin design.
MEN jag får ta mig tusan inte till det. Måste vara trög eller något..?
HJÄLP!!!!

Alwa började dagen med att ta ett bad.
Hon älskar att bada, så vi längtar till vi kan börja på babysim. Är det efter 4 månader?
Och när man är nybadad så vill man svepas in i en fin handduk som jag inte kunde motstå att köpa...




   
Alwa har haft finbesök av morfar hela dagen.
Vi tog en långpromenad och Alwa sov så gott hela vägen. Min lilla tös har lärt sig att somna i vagnen. Annat var det för någon månad sen, då var det ramaskri när hon las ner i vagnen, och då var det bärselen som gällde.
Sen kom Alwas mormor förbi på middag .Mys.

Resten av kvällen blir det soffhäng med mina älsklingar!


 


Mitt liv, min vardag.

Nu är jag tillbaka med att blogga. Bloggade för ett tag sen, men var inte så insatt så jag la ner det
projektet. Men nu ska jag ge det en chans till :)

Jag är mamma till en liten tjej som heter Alwa Elsa Thyra Gustafsson 2011-07-09. Hon är snart 2,5 månader gammal. Det är sjukt vad tiden går fort när man har roligt.
Tänkte skriva lite om min vardag och livet med min dotter.


  Alwa bara några timmar gammal <3

Tänkte jag skulle skriva en förlossningsberättelse för Alwa. Medan man kommer ihåg allt som hände. Får nog ta lite hjälp av Stefan också för ibland var man helt väck :) Jag skulle inte göra om det imorgon om man säger så. Jag tyckte att min förlossning var jobbig, men jag vet att det finns föräldrar där ute som hade en mycket värre förlossning. Man blir så berörd när man får höra deras berättelser...

Idag ska Alwa och jag bara slappa och ta det lugnt. Har träningsvärk efter en timmes promenad igår och så Zumba på det. Nu börjar mitt nya nyttiga liv :) Fast jag kommer nog inte kunna avstå från min last - CocaCola :)

Dessutom så är elektrikern här och ska dra el i vår nya utbyggda hall, så då måste man vara hemma och serva med kaffe :)

/ Pernilla & Alwa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0