Läkarbesök och BVC

Idag var det dags för halvårskontrollen på BVC. Läkaren kom in ganska snabbt och undersökte Alwa. Han sa inte ett ord under hela kontrollen och som mamma blev jag orolig. Var det något fel? Så JAG fick fråga läkaren om allt var okey. Svaret var ja.

Men ska de inte kolla vad barnet kan?
Om de följer med i utvecklingen?
För det gjorde inte denna läkare. Kändes mest som om han hade bråttom till nästa kontroll. Besviken är bara ordet!

Vågen visade på 6880 gram (trodde hon skulle väga mer och det hade hon gjort om hon inte valt att skita ut all mat precis innan)
Mätstickan visade 64,5 cm lång.


Kommentarer
Postat av: Martina

De kollade inget på Teo heller. Frågade bara lite frågor. Tror de kollar mer ang utvecklingen senare. BVC-tanten har nog ganska bra koll :). Vår läkare var toppen. Hon berättade vad hon gjorde och varför samt att allt såg bra ut.



Hihi det var kanonkul igår. Ont i kroppen idag. Visst är de söta när de går. Hur gick det med natten? Han har ju ätit ganska mycket vanlig puré så trodde det skulle funka men icke. Ger du små bitar vitt bröd då? Smör på? Majskrokar kanske man skulle testa. Rån har jag hört funkar med.



Helgen händer inte så mkt. Lite babyshopping. Funderar på om jag kan få med sambon till Ikea med :) vill köpa lite korgar och grejer.



Kram på er finingar.

2012-01-12 @ 21:53:57
URL: http://martinaballerinas.blogspot.com
Postat av: Coquina

Vad bra att allt såg bra ut, koll av utveckling brukar barnmorskan göra =) Redan en ny tävling på min matblogg så skynda in och tävla =)

2012-01-12 @ 22:01:51
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Mikaela - mamma till Viktor <3

Vad skönt att allting var bra! :) De frågar inte direkt vad barnet kan och inte kan fören vid vissa speciella kontroller såsom vid 8 och 10 månader. Vissa kan fråga som tex. om de kan sitta utan stöd, men sedan ingenting mer med det.



Ang. eran Brio Sing, min kusin hade en sådan till sin son eftersom de tyckte deras andra Brio var så stor, men de tyckte att han växte ur sittdelen jättefort då den är ganska liten .. känner du samma sak? Jag funderar på att köpa en Baby Jobber City Mini till Viktor och ha som en vid - sidan - av vagn.



Kramar

2012-01-12 @ 22:02:46
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

Tråkigt att få den uppfattningen!



Men duktiga tjejen då som fick OK i rumpan, gick igenom besiktningen :) Skulle hon annat liksom den fina damen?!



kramar <3

2012-01-12 @ 22:11:01
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: Mikaela - mamma till Viktor <3

Glömde svara dig om Viktors navel!

Enligt läkarna är det så att när han föddes knöt inte barnmorskan av navelsträngen så hårt, och därför har han fått den här kulan, och därför kan man då göra på samma sätt nu (alltså knyta en ny tråd) så att den här kulan dör, precis som navelsträngen .. men gud, vad jobbigt det är att se sitt barn gråta!



Sprutorna är hemska, och snart är det dags för dem igen här :/



Kramar

2012-01-12 @ 22:12:18
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Josefine - Mamma till Alva

dom kollade knappt vad Alva kunde vid sex månader heller.. bara klämde lite på höfter osv samt gav henne en leksak för att se ifall hon kunde greppa och byta hand. Men tydligen så är det inte så noga, alla barn är ju individuella och lär dom sig att sitta ett par månader senare så är det ju oftast ingen fara ! :)



kramar !

2012-01-13 @ 10:08:50
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: Sandra

Så har det varit när vi har varit på läkarkontroll med Vilja också, knäpptyst och till slut säger han: "Nej, jag kan inte hitta något fel på erat barn". Puh, säger man då efter att ha hållt andan (nästan). Han kollade dock utvecklingen. Hoppas att ni har en bra dag.

2012-01-13 @ 13:48:41
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0